Manuálterápia típusok


Szervezetünk egy komplex, összefüggő rendszert alkot (lentebb a videó szemlélteti). Ezért kezeléseim során a manuálterápia, gyógytorna, gyógymasszázs, lágy csontkovács, mozgásterápia fogásokat használom, mert ezt szeretik vendégeim.
 


Mozgásszervi Fájdalom? Lábdagadás? Narancsbőr? Gerincferdülés? Lúdtalp? Túlsúly? Fáradékonyság? Gerincsérv? Mit szólna hozzá, ha azt ígérném, hogy többé nem kell együtt élnie panaszaival?


Ezért a programom során a lentebb felsorolt manuálterápia típusok kombinációját alkalmazom a táplálkozás rendbetétele mellett, hogy panaszai végleg megszünjenek.


 

TestSzobrász kezelés, Integrált manuálterápia, Fascia FDM SI terápia

2021 szeptemberében indult a két és fél éves továbbképzésem, Pegán Attila TestSzobrász oktatóval. Si terápia, Dorn terápia és Schroth terápia továbbfejlesztett változata, Amerikából jött.

Egy manuális, kötőszöveti technikán alapuló kezeléssorozat, amelynek elsődleges célja a helyes testtartás kialakítása és szervezetünk egyensúlyba hozása, ezzel optimalizálva működését.


A kezelések során a test megrövidült szöveteinek (kompenzációinak) felszabadításával dolgozom, amely által nő a test teljesítőképessége, jobb tartása és mozgástudatossága,  az ízületek mozgékonysága, nagyobb mozgásterjedelemsége, az idegállapot kiegyensúlyozottsága, a légzés felszabadultabb lesz, illetve a régebbi sérülések utóhatásai is elmúlnak.


Az emberi test egészén fejtik ki hatásukat. Egyensúlyba kerülnek a testrészeink és a belső szeveink működése is rendeződik, mert felszabadulnak a feszült szövetek és helyreáll az idegrendszer, kötőszövet, izmok, inak kapcsolata, működése.
 
 

Hatékony megoldás a mozgásszervi fájdalmakra (derékfájás, kisugárzó fájdalmakra, vádli izomfájdalma, Achilles-ín feszesség, térdfájás, beszűkült ízületi mozgástartomány, fájdalmas ízületi mozgás, túlnyúlt vagy tónustalan izomállapotok, izmok tapadásának fájdalma, túl feszes izmok, mozgásszervi sérülések, túlterhelés), testi elváltozásokra (testtartás probléma, gerincferdülés, gerincsérv, lúdtalp, bokasüllyedés, "X" vagy "O" láb, térdkalács rendellenes helyzete, műtét utáni állapot, Scheuermann-kór, mellkas deformációk pl. tyúk- vagy tölcsérmell, légzési probléma, vállízület rendellenes helyzete, nyak problémák pl. banyapúp, ganglion stb.) és a hormonális zavarokra (diabétesz, autoimmun, fejfájás stb.) egyaránt. 


3-as széria (a kötőszövet lazítása):

A cél, hogy a meglévő testtartás fellazuljon, mozgásában szabadabb legyen. Kihozzuk a legjobbat a testtartásból. 

Első alkalommal az alsó végtagok és medence öv megrövidült szöveteit nyújtom, a megnyúltakat pedig aktivizálom mozgásokkal és fogásokkal. 

Második alkalom során a felsőtest és nyakvállöv (has, mellkas, nyakvállöv) kezelése zajlik.

Harmadik alkalommal a gerincet kezelem. Ezzel az előző kezelések során felszabadított területeket működésében harmonizálom.

Bemutató kezelésként mindenkinek javaslom, mivel ez alatt kiderül, hogy mozgásszervi alapú a panasz vagy szükséges további más kezelés is. Továbbá a 12 alkalmas prémium kezelés után 6-12 hónappal finomhangolás céljából is érdemes igénybe venni.


12-es széria (testtartás fokozatos változtatása):

Ennek a kezelési fajtának a fő céljai: a testérzet fejlesztése (nagyobb önismereti út is, amely által magasabb szintű testtudat és önérzékelés alakul ki, így pl. hamarabb észreveszed ha valami gond van vele), egész testünk megfelelő harmóniája, alátámasztottsága (minél kevesebb erőfeszítést igényeljen az állás és mozgás), a testünk megnyújtása (mivel a teljes testünk csak hosszanti kiterjedésben képes a legjobban működni, szöveteink rugalmassága (ellenállóvá válik a stresszel, érzelmi teher és ingadozással, illetve fizikai sérülésekkel szemben), szabadabb mozgás, továbbá a csökkenő fájdalomérzet (a napi tevékenységek során a testtartásból adódó fájdalommentessé váljanak).

Az első 4 kezelésen (1-4. kezelés) keresztül fellazítom a felszíni szövet rövidüléseit, mely mint egy köpenyként öleli körbe testünk mély szöveteit. Ezek a szövetek fontos szerepet játszanak a testrészek mozgásában és mozgatásában.

Ezután a következő 4 kezelésen (5-8. kezelés) a mély (core vagy tartó izmok és ehhez tartozó lágy) szövetek felébresztem mozgatásos fogások segítségével. Ezek az izmok indítják el, majd a köpeny (felszíni szövetek) fejezik be a mozgásokat.

Az utolsó 4 kezelésnél (9-12. kezelés) pedig a felszíni és mély szöveteket egyensúlyba hozom, harmonikus együttműködéssé integrálom. Gyakori, hogy ezen kezelések hatásai hónapok, vagy éppen évek múltán hozzák meg eredményeiket. (Aki már részt vett egy 3-as szérián, azoknak ismerős lehet a 9., 10. és 12. kezelés.)


A kezelések után már csak rajtad múlik, hogy elindulsz a gyógyulás útján.

Az alábbi mozgóképeken jól látszik, milyen sok rétegből áll mozgásszervrendszerünk, melyeket a kezelés során érintünk is: SvédmasszázsIntenzív, gyorsabb tempójú, frissítő masszázs. Izomcsomók, feszes izomzatok lazítására, oldására javaslom. 


Csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.


NyirokmasszázsNyirokkeringést fokozó, méregtelenítő, kellemes masszázs. A speciális technika segítségével a nyirokáramlás többszörösére növekedik, így megnő a méreganyagok felszabadulása és hatékony kiürítése. 


Hatására aktiválódik az immunrendszer, javul a vérellátás és méregtelenítés, valamint a sejtek anyagcseréje, tápanyag- és oxigénellátása. Fáradt végtagok (akár visszeres lábak) felfrissítésére javaslom.

Terhesség, szoptatás alatt nem javaslom ezt a kezelést, mivel a méreganyagok eljuthatnak az anyatejbe, illetve a babához.

Kismama masszázsÁllapotos kismamáknak kifejlesztett masszázs. Csillapítja a fájdalmat és nyugtatja a lelket. A háti, nyaki szakaszon, valamint a felső végtagon lazító fogásokat alkalmazok.


A deréktájon, a kézfejen és a talpakon kizárólag felszíni simításokat végezhetek. A hasat nem lehet kezelni a várandósság alatt. A terhesség első és utolsó trimeszterében ellenjavallt

SportmasszázsSokkal erőteljesebb, intenzívebb, mélyebb szöveteket megmozgató masszázs. Sportolás előtt (bemelegítésre) vagy után (lazításra) javasolt. Fokozza a vérkeringést.


Könnyebben távoznak a szövetekben felhalmozódott méreganyagok. Nyújtja és rugalmassá teszi a szöveteket. Rendszeres alkalmazásával csökkenthető a sérülések kockázata és növelhető az állóképesség.

KöpölyözésA köpöly segítségével a problémás területeken egy intenzívebb nyirokmasszázst alkalmazok.


A kezelés javítja az anyagcserét, serkenti a nyirokrendszer működését, ezáltal a salakanyagok gyors kiürülését a bőr kötőszöveteiből.


Ez alatt a zsírsejteket a vákuum hatására mechanikailag összetöröm, ezzel felszabadítva a méreganyagokat, majd a nyirokkeringésen keresztül távozik.


A köpölyözés közben fellépő vérbőség hatására a szövetek több tápanyaghoz és oxigénhez jutnak, mely által feszesebb, rugalmasabb lesz a bőr. Emiatt a helyi fogyasztásban is jó eredményt hozhat.


Leginkább hetente 2-3 alkalommal javaslom a kezelést, de a kúraszerű kb. 10-15 alkalom is már igen látványos eredményt hozhat el. Megelőző, vagy fenntartó kezelésként, pedig évi két kúra is hatásos.Bízza magát szakértő kezekre

Várom szeretettel Káposztásmegyeren az Aldinál.


Bízza magát szakértő kezekre

100% PÉNZVISSZAFIZETÉS GARANCIA