Állandó reggeli derékfájás
 

1.) Próbálj ki keményebb matracon aludni és a párnád magassága oldalt fekve a vállad szélessége legyen a nyakadtól mérve. Aludj el hanyatt fekve, "vigyáz állásban".


2.) Tudatosan figyelj a tartásodra. Ne görnyedj a gép előtt, a volán mögött, séta közben sem. Told ki a mellkasod, a nyakad fiókozd hátrafelé, húzd be a köldököd. Erre figyelmeztesd magad emlékeztetőkkel minden órában.

 

3.) Nyújtsd le hátad napi többször. Állj egyenesen és hajolj le előre és tartsd így magad 10 másodpercig.Nyújtsd le a nyakad is. Állj egyenesen és a vállaiddal körözz hátra háromszor. Döntsd a fejed jobbra, ellentétes karod húzd le, mintha súlyzó lenne benne. Tartsd így 10 másodpercig és jöhet a másik oldal ugyanígy.


Ha ezeket a praktikákat betartod, drasztikusan javulni fog nyaki és hát panaszaid. Napodból csupán 5-10 perc és hidd el, ha ennyi időt sem szánsz magadra, hosszú távon bele fogsz gebedni fájdalmaidba.


Ha a fenti dolgokat kipróbáltad de csak visszatérnek fájdalmaid, vedd fel velem a kapcsolatot és segítek neked személyre szabott megoldással.